Web Site ve UX Tasarımla İlgili 17 Önemli İstatistik
7 Haziran 2016
Mark Zuckerberg’in Sosyal Medya Hesapları Hacklendi!
8 Haziran 2016

2016’nın teknolojik gelişmeleri

2016’nın teknolojik gelişmeleri

2016 yılına girdiğimiz şu günlerde, teknolojideki yeni gelişmeler bizi heyecanlandırıyor. Hangi uygulamlar popüler, ne tarz gelişmeler var şöyle bir bakmaya ne dersiniz? Ve iyi mi kötü mü bilinmez ama 2016 yılıyla birlikte internete ulaşamayan kimse kalmayacak!

Aquila İHA

Aquila insansız hava aracı, Facebook’un dünyanın en ücra köşelerine internet bağlantısı taşıyabilmek için bulduğu çözüm. Daha önce Google tarafından helyum dolu balonlarla yapılması öngörülmüş projenin bir adım ötesi. Aquila bir kez havalanınca üç ay boyunca hiç inmeden havada kalabiliyor. Kanat genişliği bir Boeing 737 ile aynı. Yolcu uçaklarının irtifasının 18 ila 27 kilometre üstünde süzüldüğü için hava koşullarından da etkilenmiyor. Enerjisini ise sırtındaki güneş panellerinden sağlıyor.

Facebook M

Facebook M, Facebook mesaj içinde yer alan sizinle yazarak haberleşen ve sorularınızı yanıtlayan bir robot. Şu anda sadece Kaliforniya bölgesinde tam anlamıyla çalışıyor, kısa süre de bütün dünyaya yayılması bekleniyor.

Oculus

Oculus 3 boyutlu görüntü ve muhteşem ses performansı ile sizi film izliyorsanız filmin, oyun oynuyorsanız oyunun içine koyuyor.

Pepper Robot

Pepper Robot Japonların yaptığı bir robot. İnsanlarla iletişim kurabildiği için humanoid olarak da sınıflandırılıyor. Sizinle iletişim kurmakla kalmıyor, yüzünüzün ifadesinden mutlu, mutsuz, kızgın olup olmadığınızı hatta şaşırdığınızı bile anlayabiliyor. Japonya’da piyasaya çıkış fiyatı yaklaşık 6.000 Türk Lirası olarak öngörülüyor.

Tesla 3

Dikkatler 2016 Mart ayına kilitlendi, Tesla 3 tanıtılacak. Elektrikli otomobilin özelliği, bir BMW3 ile her anlamda kapışacak performansa sahip olması iddiasından kaynaklanıyor. Fiyatı da 35.000 dolar.

Meteoroloji İstasyonu

Bütün IOS platformlarda (Mac, iPhone, İPad, yeni Apple TV) çalışan çok gelişmiş bir hava durumu programı var, gerçek bir meteoroloji istasyonu, adı: Seasonality. Gerek verdiği bilgi yelpazesinin çok geniş olmasıyla, gerek haritalarıyla çok profesyonel bir yazılım.

Kim Kardashian’a da bu yakışır!

Kim Kardashian yeni yıla hızlı bir giriş yaptı, Kimoji diye kendi emojisini Apple Store’da satmaya başladı. Uygulama dükkanında kuyruklar oluştu. Bütün dünyanın konuştuğu bu olayın arkasından bakalım diğer ünlü isimler de kendi emojilerini yaratacak mı?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir